onsdag 29 augusti 2012

Strömsholms Brygghus Gråskägg (nr 88808)


Provad: 2012-08-29.

Pris för 50cl 31:60 dvs 63:20 kr litern.
Alkoholhalt: 5.8%

Hämtade ut 2 beställningar på Systembolaget idag. Alltid lika roligt!
Gråskägg från Strömsholms Brygghus var en av varorna. På Stockholm Beer and Whisky Festival i klassen Porter/Stout max 5,9 % kammade den hem guld, spännande!

Flaskan är en standard 50cl returflaska, inget spännande här alltså. Etiketten för göra hela jobbet & det gör den bra! En vacker etikett.Då jag öppnar flaskan pyser det mycket, blir lite orolig att det skall skumma över men det händer inte. Verkar vara mycket kolsyra dock.Vätskan som rinner ned i glaset är mörkt svart, ogenomtränglig för allt ljus. Skummet är stort & brunt. Det lämnar rester på insidan då det sjunker ned.

Portern är bryggd med karamellmalt, chokladmalt, vete- havre- och rågmalt. Humlen är endast Galena.

När jag snurrar glaset & tar fram det för att känna doften undrar jag om det brinner någon stans! Här är mycket rök, kaffe, soja, mörk choklad, aska, pappkartong & lite vanilj.I smaken återkommer mycket av dofterna, bränd malt, torkad frukt, kaffe & mörk choklad. Strax efter kommer röksmaken, förkolnat trä & aska. En svag beska som inte stannar länge men balanserar sötman i ölet.

Riktigt bra. Jag tycker dock inte den når upp till Nils Oscar Rökporter vad det gäller flaskan & smaken. Etiketten vinner dock överlägset :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar