söndag 10 mars 2013

Great Divide Brewing Co - Oak Aged Yeti Imperial Stout

Efter att ha utvärderat Stone Vertical Epic 12.12.12 så är det inte lätt att hitta något öl att prova som klarar av att jämföras...


MEN som tur är så släpptes Oak Aged Yeti Imperial Stout samtidigt som Vertica Epic dvs 1:e mars.

Här har vi ett öl med ett "maxscore" på 100 hos ratebeer


Du hittar denna skönhet på Systembolaget sedan 2013-03-01. Nu börjar de sina MEN om du bor i Västra Götaland så finns det just nu fortfarande kvar flaskor i Borås, Skövde, Trollhättan & Udevalla (bara c:a 100 flaskor dock...)


Ölet "klunkar" ned i glaset som tjockolja, svart, ogenomträngligt men med en klarhet i vätskan som påminner om motorolja. Då jag snurrar ölet i glaset så känns det oljigt, tungt,  i konsistensen. Vackert!

Skummet är bara någon millimeter högt men med en kraftigt mörkbrun färg & små sammansatta bubblor som lämnar rejäla rester på glaset så känner jag att det är något stort på gång...Doften, DOFTEN! ............. ek, trä, apelsin, soja, mörk choklad, papper (kartong), vanilj, grädde, mörk rostad malt, farinsocker.

Bitter lagrad eksmak, mörk choklad, espresso, grädde, mjölk, vanilj, söt men ändå bitter torkad frukt & rostad malt.

Munkänslan är oljig, rund, fyllig. En rejäl kropp med en bra beska.

F A N T A S T I S K !

Allvarligt talat - Har du inte köpt hem den här så häng på låset på måndag!


Jag har hittat ölet i mitt liv. Great Divide Brewing flyttas härmed upp på toppen på min lista över världens bästa bryggerier. Jag har aldrig blivit besviken på något från detta bryggeri & här har vi ett mästerverk!

2 kommentarer:

  1. Vi ska till bryggeriet i vår. Man blev inte mindre sugen av att läsa det här!

    SvaraRadera