lördag 1 mars 2014

Great Divide Oatmeal Yeti Imperial Stout 2013

Från mitt favoritbryggeri, Great Divide Brewery, kommer denna Oatmeal Yeti Imperial Stout som släpptes på Systembolaget andre december 2013.


Tyvärr är den nu slut och du får besöka en välsorterad bar eller en snäll ölvän för att avnjuta denna dryck.

Som alla Great Divide öl är den högt rankad (99 av 100) på ratebeer så det är ett nöje att provsmaka!


Flaskan är på 650 ml och ölet har en ABV på 9.5 %. Literpriset är ungefär 150 kr så det är ingen billig pjäs men man får vad man betalar för...?
Vid jämförelse med priset i USA så ser jag att den är riktigt prisvärd här i Sverige - endast 25% billigare på Total Wine & More. Vanligtvis är priset på bra öl i USA hälften ned till en fjärdedel av priset i Sverige!


Ölet är klart och mörk/svart. Skummet mellanbrunt och drygt två fingrar högt. Lämnar rejält med rester då det sjunker ned till ett brunt, gräddigt, täcke på ölet.


Doft: Chokladkräm, havregryn, vanilj, gräddglass, honung, knäck, farinsocker, nötter, russin, humle, kaffe och den där speciella "Great Divide" lukten - hur man nu definierar den? Fantastisk är den i alla fall!

Smak: Full, stor och komplex kropp med svag kolsyra. Krämig, mjuk munkänsla. Kaffe, mörk rostad malt, espresso, aska, karamell och en rejäl dos mörk choklad!


Helt klart gör havregrynen att yetin får en betydligt mjukare smak än vanligt - Riktigt angenämt!

Helt fantastisk Oatmeal Stout! Har du möjlighet så skall du absolut prova denna fantastiska öl!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar